vrijdag 1 januari 2021

Besparen met te vergelijken

Niet enkel internet is iets waar vele Belgen op kunnen besparen door te vergelijken maar er zijn nog tal van andere onderwerpen waar een Belg heel wat geld op kan besparen. Denk maar aan het vergelijken van jouw autoverzekering, jouw energierekening, je reisverzekering, motorverzekering en noem maar op. Er zijn heel wat onderwerpen waar heel wat geld op bespaart kan worden. Vergelijke.be is de website die je zeker eens moet bekijken wanneer het aankomt op besparen door te vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken levert veel geld op.


Het eerste wat wij nog kunnen aanraden is het vergelijken van jouw autoverzekering. Elke Belg die met een wagen rijd is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit zijn jaarlijkse kosten die hoog kunnen oplopen. Er zijn tal van verzekeraars in BelgiĆ« die een autoverzekering kunnen aanbieden en dus is de kans groot dat je met te vergelijken makkelijk een andere verzekeraar kan vinden die jou net dezelfde soort autoverzekering kan aanbieden maar net goedkoper. Uit eigen ervaring heb ik tot €200 per jaar kunnen besparen door mijn autoverzekering te vergelijken. Hier heb je nog veel extra info over vergelijken autoverzekeringen.

De hoge energierekening vergelijken.


Gas en elektriciteit is iets wat bijna elke Belg in huis heeft en hier dus voor moet betalen. Ook hier zijn er heel wat energieleveranciers die jou 100% hetzelfde aanbieden maar allemaal met andere tarieven. Vele Belgen blijven bij hun bestaande leverancier maar dit is niet echt slim. Elk jaar concurreren alle leverancier enorm hard tegen elkaar wat ervoor zorgt dat ze steeds betere prijzen aanbieden. Wat ze wel niet doen is hun bestaande klanten overzetten naar de nieuwe tarieven. Ben jij al jaren klant bij dezelfde energieleverancier dan is de kans enorm groot dat je heel veel geld kan besparen. Ikzelf was 5 jaar klant bij Eni en heb eens mijn energie vergeleken via het internet. Ik kon makkelijk €450 per jaar besparen en ben dan ook snel overgestapt. 

Ga je kopen en moet je lenen? Altijd je lening vergelijken!


Bij het aankopen van bijvoorbeeld een wagen of zelf een huis moeten vele Belgen een lening aangaan. Dit doen ze meestal bij hun eigen bank waar ze al hun diensten al hebben staan. Wij raden altijd aan om eerst bij jouw eigen bank te gaan horen wat een lening bij hun zou kosten. Heb je deze info dan moet je zeker en vast eens leningen vergelijken via het internet. Er zijn nog tal van verzekeraars die een lening kunnen aanbieden. De kans is groot dat je eigen bank het beste voordeel kan bieden. Dit omdat je al meerdere diensten bij hun hebt staan en zij meestal korting geven wanneer je meerdere diensten bij elkaar neemt. Toch zijn er heel wat gevallen die door te vergelijken ontdekt hebben dat er andere verzekeraars een pak goedkoper zijn en dit op bijvoorbeeld een woninglening kan makkelijk oplopen tot enkele €1000den euro's die je kan besparen op jouw lening.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten