zondag 12 januari 2020

Veilig surfen met een VPN.

Wat is een VPN.

VPN staat voor virtual private network wat wil zeggen dat je een privé netwerk aanmaakt zodat je anoniem en veilig kan surfen. Je kan kiezen om zelf een server aan te schaffen en volledig in te richten. Heb je hier geen kennis van, dan kan je makkelijk VPN software bestellen zodat je alsnog veilig en anoniem kan surfen. In dit artikel beschrijven wij vooral NordVPN omdat wij hierzelf gebruik van maken.

Hoe werkt een VPN server.

Het is vrij eenvoudig hou een VPN server werkt. Wij gaan dit uitleggen via onderstaande stappen.

Stap 1: Je surf naar een website en je VPN software zal eerst jouw aanvraag versleutelen en doorsturen naar de server van jouw VPN. 
Stap 2: De server ontvangt jouw aanvraagt en ontsleuteld de aanvraag. 
Stap 3: De opgevraagde website wordt binnengehaald op de server van jouw VPN.
Stap 4: De opgevraagde website wordt versleuteld en terug gestuurd naar jouw PC.
Stap 5: Jouw PC ontvangt de sleutel en ontsleuteld deze weer.
Stap 6: Je zit nu op de website die je hebt opgevraagd.

Bij NordVPN zijn er 3000+ servers overal verspreid over de wereld. Wanneer jij een aanvraag doet maak je met 1 van deze servers verbinding en wordt alles tot stand gebracht. De volgende pagina die jij opvraagt zal met zeer grote kans van een andere server in hun privé netwerk komen. 

Op deze manier surf jij volledig anoniem en een pak veiliger. De kans dat hackers jouw gegevens nu nog kunnen ontvangen is een heel pak kleiner geworden.

Een VPN server een pak trager? 

Het klopt dat wanneer je surft met je VPN server aan dat alles wat trager wordt. De reden hiervan kan je hierboven in de 6 stappen vinden. Deze 6 stappen moeten nog extra gebeuren op alles wat een website opvragen standaard is. Omdat je ook een server moet raadplegen maakt het alles nog trager en zal je dit merken wanneer je surft.
Ook hiervoor raden wij altijd NordVPN aan. Hoe sneller de servers zijn van de VPN software die jij besteld, des te sneller jij kan surfen. Met dat deze aanbieders vele servers moeten plaatsen valt er voor hun enorm veel geld te besparen met niet de aller snelste servers. NordVPN heeft naar mijn weten de snelste servers en hierdoor kan je ook vrij snel surfen met je NordVPN server aan.

NordVPN bestellen?

Zoals je al kan lezen zijn wij zeker fan van NordVPN. Niet enkel omdat hun servers de snelste zijn maar ook omdat ze qua prijs goed betaalbaar zijn. Goede VPN diensten zijn altijd betalend en wanneer je kiest voor een plan van 3 jaar valt de prijs zeer goed mee. Je kan altijd eens 1 maand testen, maar wanneer je per maand wilt betalen ga je veel betalen. Voor iets meer dan €111 ben je voor 3 jaar volledig veilig op het internet. Wanneer je NordVPN Besteld kan je software downloaden voor jouw computers, tablets en smartphones. Je bent dus direct volledig veilig op alle toestellen evenals kan je ook al je familieleden beveiligen door de software bij hun te installeren. Het gebruik van NordVPN is zeer makkelijk. Is de software geïnstalleerd dan moet je enkel nog op GO klikken en je kan anoniem en veilig surfen. Makkelijker kan niet. Je kan uiteraard ook je VPN afzetten wanneer je niet anoniem wilt surfen.

Waarom kiezen voor een VPN?

Tegenwoordig is het al zo erg dat onze gsm toestellen meeluisteren en info bijhouden van jou om vervolgens reclame te personaliseren op jouw gesprekken. Voor vele is dit een stap te ver en jammer genoeg kunnen wij dit niet afzetten. Met een VPN kan je hier toch wat tegen doen. Omdat je zoals je kan merken hierboven in de 6 stappen continu verbinding maken via een ander IP dat je anoniem bent op het internet. Dit maakt het ook bijna onmogelijk voor zulke praktijken om nog inbreuk te maken op wat jij aan het doen bent op het internet.
Het kan ook goed zijn dat jij films kijkt of streamt via het internet. Dit is in vele gevallen ook illegaal en wanneer je toch wat veiligheid hierin wilt is een VPN wat je nodig hebt.
Ook voor bedrijven raden wij een VPN altijd aan. Geen enkel bedrijf wil al maar voorstellen dat al hun bedrijfsgegevens in handen van een hacker vallen. Met een VPN ben je een pak veiliger voor hackers. Ook gewone zijn uiteraard een pak veiliger voor hacking met een VPN.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten